Takaisin

BLOGI: ELÄMÄÄ HALLITUKSEN JÄSENENÄ, OSA 2

On aika jatkaa blogisarjaamme, jossa esittelemme luottamustoimijoidemme arkea! Nyt vuorossa hallituksen jäsen Alina.

Mistähän tätä nyt alottaisi. Ehkä ihan alunperin siitä, kun toisen vuoteni alkupuolella menin juttelemaan yhdessä tapahtumassa silloisen Helgan hallituksen toimijalle, joka päätyisikin lopulta olemaan myös mun kanssa samassa hallituksessa! Tämä henkilöhän tosiaan on Sami Ranta-aho, Helgan tämänhetkinen puheenjohtaja. Menin silloin Samille avautumaan siitä, että olen kiinnostunut yhdistystoiminnasta ja varsinkin Helgassa toimimisesta. Silloin Sami minulle kertoi, että hän itse aloitti IDS Helgassa ja siitä sitten siirtyi Helgaan toimijaksi. Päätin heti, että näin minäkin teen.

IDS Helgaan pääsin syksyllä 2018 ja siitä jo pari kuukautta eteenpäin olinkin jo puhumassa Helgan edustajiston edessä siitä miksi olisin hyvä hallituslainen Helgaan. En odottanut pääseväni hallitukseen, mutta pääsin sittenkin ja hommaa on kyllä siitä asti riittänyt!

Tämän vuoden ajan olen oppinut tasapainottelemaan monia asioita, kun olen toiminut sekä kahdessa hallituksessa, käynyt koulua, ollut alkuvuoden aikana mukana Helgan Speksissä ja ollut töissä vastaanottovirkailijana. Voin sen sanoa, että helppoa se ei ole ollut. Välillä on tehnyt mieli luovuttaa, kun olen yövuoron jälkeen nukkunut kaksi tuntia ja lähtenyt sitten johonkin Helgaan liittyvään kokoukseen. Mutta se miten paljon olen oppinut! Tämä vuosi on opettanut minulle älyttömästi aikataulutuksesta, erilaisista käyttöjärjestelmistä ja esimerkiksi sosiaalisen median käytöstä. Plus ehkä miljoonasta muusta asiasta.

Meidän hallituksessahan minä kuulun tosiaan TUTI:in eli tukitiimiin. (Myös nimellä tuttiritarit tunnettu). Tukitiimissä meillä on loputtomasti erilaisia prosesseja jäsenpalveluista tietosuoja-asioihin. Tukitiimiläiset ovat tämän vuoden myös pääsääntöisesti pyörittäneet Helga Point-asiakaspalvelupistettä, mutta ollaan onneksi saatu apua myös muilta hallituslaisilta.

Minun tehtäviini on kuulunut monia upeita asioita, kuten liikuntavastaavana toimiminen, Helgan Speksi-vastaavana olo ja monet muut asiat. Liikuntavastaavana olen päässyt viestimään jäsenillemme Zone Liikuntapalveluista, sekä järjestämään pääkaupunkiseudun ensimmäisen SportAppron, joka oli kyllä yks elämäni hienoimmista jutuista! Liikuntavastaavien kokouksissa on myös tullut käytyä ja Zonen erilaisissa palavereissa myös pitkin vuotta.

Helgan Speksi-vastaavana olen myös markkinoinut Helgan puolelta Helgan Speksiä ja rekrytoinut tällä hetkellä toimivan tuotantotiimin projektille. Myös olen käynyt heidän kokouksissaan käynyt ja tehnyt budjetin projektille. Eli menoa ja meininkiä ei ole puuttunut!

Kaikenlaista muutakin on tullut tehtyä, kuten tänä vuonna tehty Helgan Hyvinvointikampanjaa, jossa on jokaiselle kuukaudelle oma teemansa. Meillä tukitiimissä oli tuo Lokakuu meidän yksi kuukausista ja teema “OpiOppimaan”, silloin järjestettiin webinaaria, oppimiskahviloita, työpajoja, vaikka mitä!

Myös muut hallituksen hommat, kuten halkot (hallituksen kokoukset), iltakoulut, yhdistysten ja liittojen vuosijuhlat, eri tapaamiset muiden opiskelijakuntien kanssa ja muiden yhteistyökumppanien kanssa on kuulunut tiiviisti mun elämään.

Hirveästi ei ole sitä vapaa-aikaa ollut ja kyllä tässä vuoden aikana on saattanut tulla muutamia harmaita hiuksia, mutta en vaihtaisi tätä mistään hinnasta. Se määrä uutta mitä oppii hallituskauden aikana on ihan älytön ja kyllä sitä tälläkin hetkellä miettii, että miten tää on kohta jo ohi. Vuosi meni niin hurjaa vauhtia, ettei sitä uskoiskaan.

Hallitushaku aukesi juuri, ja sitten alkaisikin mun hommat olemaan tältä vuodelta valmiita. Kyllä se harmittaa, että aika meni niin nopeasti, mutta pakko sanoa että oon myös älyttömän ylpeä siitä miten paljon ollaan saatu aikaan meidän porukan kanssa. Tiiän, että nää ihmiset tulee tekemään upeita asioita tulevaisuudessa. On tullut itkettyä, naurettua ja huudettua ilosta tän hallituksen kanssa ja on tässä tutustunut ihmisiin, jotka tulee olemaan elinikäisiä ystäviä.

Jos haluut oikeesti vaikuttaa asioihin ja tehdä kovaa duunia, niin mä suosittelen hakemaan Helgaan. Vaikkei meidän toiminta näy opiskelijoille aina niin hyvin, mutta ette uskoisikaan miten paljon sitä vuoden aikana tulee tehtyä kaikkea tärkeää.

Ja pakko sanoa isot kiitokset meidän hallitukselle, ihanille työntekijöille ja kaikille kenen kanssa ollaan tehty yhteistyötä tän vuoden aikana.

Tää on ollu yks elämäni tuottoisimmista ja vauhdikkaimmista vuosista. Kiitos.

Rakkaudella,
Alina Martikka