Takaisin

BLOGI: ELÄMÄÄ HALLITUKSEN JÄSENENÄ, OSA 3

Tämä blogipostaus on sarjamme viimeinen tältä erää. Tässä viimeisessä hallituksemme jäsen Olli esittelee arkeaan edunvalvontatiimin jäsenenä.

Rohkeus on omalta mukavuusalueelta ulos astumista.
Viimeiset vuoteni ovat todellakin olleet sitä – rohkeutta. Vuonna 2017 osallistuin kuntavaaleihin Kemissä ja 2018 Helgan edustajisto- ja hallitusvaaleihin. Kaikki nämä luottamustehtävät olivat minulle jokseenkin uusia ja vaikeita. Minua kuitenkin vie eteenpäin aina sama arvo, omaan toimintaympäristöön vaikuttaminen.
Pitkien mutkien kautta päädyin muuttamaan Kemistä Helsinkiin opintojen perässä. Tämä on varmasti ollutkin elämäni vaikeimpia päätöksiä ja tapahtumasarjoja. Helsingissä minuun otti yhteyttä vanha tuttavani puoluepiireistä, Auli Piiparinen. Auli ansiokkaasti sai minut kiinnostumaan edustajistosta ja samalla hallituksen operatiivisesta toiminnasta. Yks kaks hoksasinkin saaneeni luottamuksen toimia Helgan hallituksessa vuotena 2019 tehden edunvalvontaa sekä poliittista vaikuttamista tälle ihanalle ja rakkaalle opiskelijayhteisöllemme.

Vuosi 2019 on ollut uskomaton. Helgasta muodostui minulle omanlainen perhe ja tukiverkko. Toimistolle voi tulla tekemään töitä ja avautumaan henkilökohtaisen elämän haasteista. Olemme edunvalvonta tiimin kanssa tehneet todella paljon hyvää työtä monen asian saralla, mutta nostan esille muutaman, jotka ovat jääneet minulle parhaiten mieleen.

Eduskunta- ja europarlamenttivaalit 2019.

Hallituksen muodostuessa, myös hallitus pitää järjestäytymiskokouksen, jossa määritellään hallituslaisten roolit. Minun rooliksi hallituksessa vuodelle 2019 muodostui poliittinen vaikuttaminen. Näin ollen luonnollisesti vaalien koordinointi jäi suurilta osin minun vetovastuulleni ja lähdimmekin tuoreena eva-tiiminä vetämään kahta vaalipaneelia ja vaikuttamaan tuleviin kansanedustajiin. Vaalipaneelit järjestettiin onnistuneesti Porvoossa ja Pasilassa. Tämän yksi suurimmista merkityksistä oli varmasti ehdokkaiden lobbaaminen. Lobbaamisella tarkoitan kansanedustajaehdokkaiden mielipiteisiin vaikuttamista. Nyt he varmasti tietävät mikä on Helga ja Haaga-Helia. Tavoitteena vaalipaneeleissa oli myös kasvattaa opiskelijoiden äänestysprosenttia. Soittelimme pitkän soittokierroksen hallituksen puheenjohtajan kanssa lobaten ammattikorkeakoulutusta ja opiskelijoiden asiaa eri ehdokkaille. Vastaanotto puheluissa oli mukava ja lempeä.

Helsinki – Porvoo julkisenliikenteen kannanotto

Olemme vuoden aikana myös ottaneet kantaa useampaan juttuun, mutta Helsinki – Porvoo julkisen liikenteen kannanotto sai ehdottomasti eniten huomiota ja on minulle lähellä sydäntä. Tämä kannanotto viesti sitä, että Helga on viiden kampuksen yhteisö ja kaikista välitetään. Helsinki – Porvoo julkisen liikenteen kannanoton voit lukea täältä. Kannanotto sai ideansa Porvoon opiskelijoiden aloitteesta ja me yhdessä toteutimme sen mahdollisimman nopealla aikataululla, jolloin kannanotto todennäköisemmin huomattaisiin mediassa.

Vuosi Helgassa on opettanut paljon ja hetkeäkään en vaihtaisi. Vuoden 2019 nuorimpana ja kauimpaa muuttaneena hallituslaisena kannustan juuri sinua hakemaan Helgan hallitukseen lähtötasosta huolimatta!