Opintopisteet aktiivitoiminnasta

Kuinka saada opintopisteet aktiivitoiminnasta? Lukaisemalla selviää!

Opiskelijoiden yhteiskunnallinen toiminta on Haaga-Helian opintokokonaisuus, jonka toteuttamisesta vastaa opiskelijakunta Helga. Opintokokonaisuus on suunnattu ensisijaisesti opiskelijakunnan hallitukselle, edustajistolle ja opiskelijayhdistysten luottamustoimijoille sekä hallinnon opiskelijaedustajille tarkoituksena opinnollistaa järjestö- ja vaikuttamistoimintaa. Yksi poluista on avoin kaikille kiinnostuneille opiskelijoille. Opintokokonaisuuden laajuus on 5 – 15 opintopistettä riippuen opiskelijan työmäärästä ja aktiivisuudesta.

Yksi opiskelijakunnan lakisääteisistä tehtävistä on valmistaa opiskelijoita aktiiviseen, valveutuneeseen ja kriittiseen kansalaisuuteen. Opintokokonaisuus avulla opiskelijat voivat syventää osaamistaan. Lisäksi opintokokonaisuus antaa opiskelijalle valmiuksia järjestösektorilla työskentelyyn. Tarkemmat tiedot sisällöstä ja osaamistavoitteista löydät täältä.

Opintokokonaisuuden kautta Haaga-Helia sitoutuu edistämään kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen tavoitteita ja erityisesti vaikuttavien kansalaisten yhteiskunnan vahvistumista koulutuksen kautta. Voit lukea Haaga-Helian sitoumuksen täältä.

Tulevat luennot:

Opiskelijapolitiikan ajankohtaisuudet, Anniina Sippola (SAMOK)
Keskiviikko 30.1.2019 klo 16:00
Pasila 2201

Toteutus

Opintokokonaisuus jakautuu neljään polkuun, jotka on rakennettu vahvistamaan osaamista asteittain. Tästä huolimatta polkuja voi halutessaan yhdistellä mielensä mukaisesti. Polut ovat:

Ykkönen, joka on suunnattu vähemmän kokeneille järjestötoimijoille.

Kakkonen, joka on suunnattu kokeneemmille järjestötoimijoille.

Johtaja, joka on suunnattu puheenjohtajistoille.

Töihin järjestösektorille, joka on suunnattu järjestösektoria uravaihtoehtona punnitseville.

Kaikilla poluilla järjestetään lukuvuoden mittaan noin kerran kuussa asiantuntijaluentoja, joista tiedotetaan tarkemmin polkukohtaisilla sivuilla. Polkukohtaisille sivuille pääsee klikkaamalla polun nimeä yllä olevassa luettelossa.

Osallistumalla yhdeksään luentokertaan saa yhden opintopisteen. Tämä onnistuu esimerkiksi osallistumalla jokaiseen oman polun luentokertaan tai kokoamalla yhdeksän luentokertaa miltä tahansa polulta. Lisäksi kvartaaleittain järjestetään edunvalvonnan Eetvartti-keskustelutilaisuus, joihin kaikkiin osallistumalla saa kasaan yhden opintopisteen. Myös helmikuisesta Megaevakosta saa yhden opintopisteen siihen osallistuessaan.

Poluilla Ykkönen, Kakkonen ja Johtaja opintopisteitä kertyy myös käytännön tekemisestä opiskelijakunnassa, opiskelijayhdistyksessä tai hallinnon opiskelijaedustajana. Töihin järjestösektorille -polkuun kuuluu sen sijaan verkkokurssi.

 

Viitteellinen ohjelma. Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen

Opintokokonaisuus ei vaadi ilmoittautumista Töihin järjestösektorille -polkua lukuunottamatta. Polut Ykkönen, Kakkonen ja Johtaja ovat lähtökohtaisesti tarkoitettuja opiskelijakunta-/opiskelijayhdistystoimijoille tai hallinnon opiskelijaedustajille. Töihin järjestösektorille -polku sen sijaan on avoin kaikille kiinnostuneille.

Opintokokonaisuuden sykli on suunniteltu noudattamaan järjestötoiminnan sykliä, mutta mukaan voi kuitenkin tulla myös niin sanotusti “kesken vuoden”.

Ilmoittaudu Töihin järjestösektorille -polkuun sisältyvään viiden opintopisteen laajuiseen verkkototeutukseen tästä.

Opintopisteet

Teknisistä syistä opintokokonaisuudesta voi saada 5, 10 tai 15 opintopistettä. Suorituksen voi halutessaan jakaa useammalle vuodelle, mutta maksimiopintopistemäärä on joka tapauksessa 15 opintopistettä.

Mikäli haluat opintopisteet tästä opintokokonaisuudesta, muistathan toimittaa vuoden päätteeksi tai muuna sopivana ajankohtana yhteenvedon siitä, mitä olet vuoden mittaan opiskelijakunnassa, opiskelijayhdistyksessä tai hallinnon opiskelijaedustajana tehnyt osoitteeseen nelli.pihlasviita@helga.fi. Käytä yhteenvedon tekemiseen valmista raporttipohjaa

Opintopisteiden hakuprosessin käsittelyaika on kuukausi, varaathan siihen vähintään sen verran ja pyydät opintopisteet ajoissa esim. valmistumista varten. Pikaisempia käsittelyjä ei voida taata.

Tutorointi

Tutorointi säilyy jatkossakin omana erillisenä opintojaksonaan. Lisätietoa tutoroinnista voi lukea täältä.

Lisätietoja

Helgan edunvalvonnan ja vaikuttamisen asiantuntija
Nelli Pihlasviita
nelli.pihlasviita@helga.fi