Hallituksen varapuheenjohtaja

 

Hallituksen varapuheenjohtaja

Varapuheenjohtaja valitaan edustajiston järjestäytymiskokouksessa ja ehdokkaan on puheenjohtajaehdokkaan tapaan saatava yli puolet annetuista äänistä.

 

Varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan sijaisena hänen ollessa estyneenä sekä osallistuu opiskelijakunnan hallinnollisiin asioihin tarpeen mukaan. Jos puheenjohtaja hoitaa suhteita ulospäin, vastaa varapuheenjohtaja enemmän suhteista hallituksen sisällä. Helgassa varapuheenjohtajalla on ollut myös omia vastuualue hoidettavana varapuheenjohtajuuden lisäksi. Jos varapuheenjohtaja esim johtaa palvelut ja tapahtumat-tiimiä, on hänellä usein muutama tapahtuma järjestettävänä. (esim. vuosijuhlat)

Toisaalta varapuheenjohtajan työmäärä ja tehokkuus ovat henkilöstä itsestään kiinni ja työnsarkaa riittää reilusti esimerkiksi opiskelijakunnan toiminnan kehittämisessä ja hallituksen sisäisen motivoimisen parissa. Varapuheenjohtajan on tuettava
puheenjohtajaa, ja on tärkeää, että heidän välinen yhteistyö toimii moitteetta.

Varapuheenjohtajalla on hyvät edellytykset jatkaa seuraavan vuoden puheenjohtajaksi, koska hänelle on kertynyt hyödyllistä kokemusta hallinnollisista tehtävistä vuoden mittaan.