Takaisin

Helgan toiminnanjohtaja Aku Aarva siirtyy uusiin tehtäviin

Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan pitkäaikainen toiminnanjohtaja Aku Aarva siirtyy uusiin tehtäviin Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtajaksi 10.4.2017 alkaen.

Eurooppalainen Suomi ry on vuonna 1994 perustettu Eurooppa-asioista kiinnostuneiden kansalaisjärjestö, joka syntyi Suomen EU-jäsenyyttä ajavan KYLLÄ-kampanjan kattojärjestöksi. Yhdistys toimii EU- ja Eurooppa-järjestöjen kansallisena kattojärjestönä Suomessa ja pyrkii toiminnallaan lisäämään keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista.

”Aku on työskennellyt haagahelialaisten opiskelijoiden ja Helgan eteen päivin ja öin yli kolmen vuoden ajan. Opiskelijakunnan pitkäaikaisena pääsihteerinä ja toiminnanjohtajana hänen vaikutuksensa Helgan kehitykseen on kiistaton. Vaikka tulemme ikävöimään Akua, olemme hyvin ylpeitä hänen määrätietoisesta urakehityksestään”, linjaa opiskelijakunnan puheenjohtaja Andrey Veremenko.

Toiminnanjohtaja Aarvan viimeinen työpäivä on maanantai 3.4.2017 ja nopeasta lähdöstä johtuen hän haluaa jättää jäähyväiset myös kirjallisesti.

 


Hyvästi te mahtava joukko ihmisiä

Aloitin opiskelijaliikkeessä luottamustoimijana vuonna 2009. Näiden kahdeksan vuoden aikana olen kokenut niin luottamustoiminnan ilot ja surut, asiantuntijaksi kasvamisen kuin järjestöjohtajan rooliin vakiintumisen. Olen toiminut monissa organisaatioissa vuosien varrella, mutta Helgassa olen niin ihmisenä kuin ammattilaisena kasvanut eniten.

Aloittaessani Helgassa vuoden 2013 joulun alla, lupasin toimia tehtävässä kahden vuoden ajan. Lopulta matkani Helgassa vei lähes kolme ja puoli vuotta, mutta minuuttiakaan en vaihtaisi pois. Ensimmäinen vuosi meni ihmetellessä ja tulevaa suunnitellessa, toinen vuosi kului raivokkaassa strategia-, laatu- ja prosessityössä ja viime vuonna pääsimme jalkauttamaan uutta strategiaa. Olemme pian puolivälissä strategiakautta ja minulle tämä on luonteva hetki poistua näyttämöltä. Helga on loistavassa iskussa ja sen toimijat motivoituneita ja osaavia – strategian päämäärät ovat saavutettavissa. Visio Helgasta yksilön turvana ja yhteisönä opiskelijalle on pian todellisuutta.

Kaikki aika maailmassa ei riitä jokaisen kiitoksen ansaitsevan nimeämiseen, mutta yritän tehdä muutamia hallittuja nostoja.

Haluan kiittää kaikkia Haaga-Helian opiskelijoita ja Helgan jäseniä. Teidän puolestanne olen tehnyt töitä nämä vuodet ja te olette opiskelijakunnan missio.

Haluan kiittää jokaista kanssani työskennellyttä asiantuntijaa ja luottamustoimijaa. Olette opiskelijakunnan arvokkain pääoma, josta on pidettävä kiinni nyt ja tulevaisuudessa. Muistakaa aina arvo toimijoille!

Haluan kiittää kaikkia paikallisyhdistyksiä, ainejärjestöjä  ja muita Haaga-Helian opiskelijajärjestöjä. Olette arvokas osa haagahelialaista opiskelijakulttuuria, joka kasvaa ja kehittyy.

Haluan kiittää Haaga-Helia ammattikorkeakoulun erinomaista henkilöstöä ja sen rehtoreita Ritva Laakso-Mannista ja Teemu Kokkoa, kaikkia vararehtoreita, johtajia ja päälliköitä sekä tietysti opiskelijakunnan ikuista ystävää, palvelujohtaja Kari Salmea. Järkähtämätön sitoutumisenne yhteistyöhön opiskelijakunnan kanssa mahdollistaa koko korkeakoulun kehittämisen ja korkean laadun ylläpitämisen (ping laatupäällikkö).

Lopuksi haluan kiittää pääkaupunkiseudun opiskelijakuntia erinomaisesta yhteistyöstä, jota toivon teidän jatkavan tulevaisuudessakin. Toimintaympäristön muutokset haastavat meitä, mutta yhteistyö ja ennakkoluulottomuus ovat jatkossakin paras aseemme selviytymiseen.

Helga on minulle perhe ja sen toimijat ikuisia ystäviä. Kiitos vielä kerran mahdollisuudesta työskennellä kanssanne, oppia teiltä ja jakaa osaamistani eteenpäin monelle aktiivisukupolvelle. Olemme saaneet paljon aikaan ja tiedän, että te tulette saamaan aikaan vielä enemmän tulevaisuudessa.

Olkaa ylpeästi helgalaisia, muistakaa arvo toimijoille ja jakakaa oppimanne.

Setä kiittää ja kuittaa.

Helsingissä 23.3.2017

Aku ”Aku” Aarva
toiminnanjohtaja
Haaga-Helian opiskelijakunta Helga


Lisätietoja:

Andrey Veremenko
puheenjohtaja
andrey.veremenko@helga.fi

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
aku.aarva@helga.fi
+358 41 432 6510