Helmikuu: Tunnista, puutu

#tunnistapuutu

Kiusaamisella ja häirinnällä tarkoitetaan, että se on toistuvaa
ja systemaattista kielteistä kohtelua, loukkaamista, alistamista ja mitätöintiä. On myös tärkeä
ottaa huomioon, että kiusaaminen ja häirintä koetaan yksilöllisesti ja kyse on subjektiivisesta kokemuksesta.

Mitä helmikuussa tapahtuu?

Lanseeramme kevyt mielisen kisailun koko kuukauden ajaksi, missä haastamme kaikki Haaga-Helian opiskelijat kehumaan toisiaan! Jaamme heti kuukauden alussa sydämen muotoiset laput, jotka voi laittaa kaulaansa roikkumaan. Tähän lappuun olisi tarkoitus kerätä nimiä ihmisiltä, joita olet kehunut.

Jakamalla kuvan, jossa sydänlappu näkyy, sosiaaliseen mediaan (instagram) ja tägäämällä @helga_hki ja käyttämällä #tunnistapuutu tai #recognizeintervene osallistuu kisaan. Kisasta voi voittaa itselleen leffalippuja!

Mitä on häirintä?

Julkaisemme kuukauden aikana kolme blogipostausta, jossa avataan hieman häirinnän ja epäasiallisen kohtelun määritelmiä lisää muun muassa kirjoittajien omien kokemuksien pohjalta.

Päivitämme suorat linkit tähän artikkeliin, heti kun blogipostaukset on julkaistu.

Häirintäyhdyshenkilötoiminta

Helgassa toimii tällä hetkellä kolme häirintäyhdyshenkilöä. Häirintäyhdyshenkilö on tukihenkilö, jonka puoleen voit kääntyä, jos koet tulleesi kiusatuksi tai häirityksi joko toisen opiskelijan tai henkilöstöön kuuluvan toimesta. Häirintäyhdyshenkilö neuvoo ja tukee häirintätilanteiden selvittelyssä. Keskustelut ovat täysin luottamuksellisia ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään yhdessä.

Voit ottaa heihin yhteyttä lomakkeen avulla.