Takaisin

#OPISKELIJANTURVANA: Opiskelijoiden mielenterveyspäivä – Stressi ja sen hallinta

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään keväisin ja joka vuosi kampanja kohdistuu johonkin tiettyyn opiskelijoiden mielenterveyteen vaikuttavaan ongelmaan. Tänä vuonna huhtikuun 25. päivänä opiskelijat ympäri maailmaa tulevat keskustelemaan stressistä, sen vaikutuksista opiskelijan arkeen, sekä kuinka voimme tunnistaa ja ehkäistä stressiä ja sen aiheuttavia tekijöitä. Se, miten käsittelemme stressiä vaikuttaa suuresti henkiseen hyvinvointiimme, sekä hyvinvointiimme yleisesti.

Stressi on täysin normaalia; avain, kuten missä tahansa muussa asiassa, on kohtuus. Parhaimmillaan stressi voi auttaa motivoimaan meitä toimimaan tehokkaammin ja saavuttamaan tavoitteemme. Liiallinen ja pitkäaikainen stressi on kuitenkin vaaraksi terveydelle. Siksi on hyvä oppia pitämään taukoja ja tunnistamaan omat rajoitteet, eikä asettamaan itselle epärealistisia tavoitteita. Stressiä aiheuttavat eri ihmisille eri asiat, joten itsetuntemus sekä omien stressinlaukaisimien tunnistaminen ovat äärimmäisen tärkeitä henkilökohtaisessa stressinhallinnassa.

Stressi ei kuitenkaan ole pelkästään yksilöllistä; yhteisön asettama paine ja odotukset vaikuttavat tuntemaamme stressiin valtavasti. Sen lisäksi, että kannustamme itseämme terveeseen stressinhallintaan on tärkeää kannustaa siihen myös muita yhteiskunnan jäseniä. Edistääksemme keskustelua stressistä ja stressinhallinnasta Helga järjestää Haaga-Helian hyvinvointitoimijoiden ja muiden hyvinvointiin erikoistuneiden yhteistyökumppanien kanssa opiskelijoiden mielenterveyspäivän tapahtuman 25. huhtikuuta tarkoituksenamme auttaa opiskelijoita tunnistamaan omat stressinaiheuttajansa sekä oppimaan hyviä stressinhallintakeinoja.

#opiskelijanturvana #ruuhkakevät #opiskelijoidenmielenterveyspäivä

 

Kasimir Karlstedt
Hallituksen jäsen, edunvalvonta