Speksi

Etsimme työryhmää laittamaan alulle Helgan ensimmäisen Speksin. Koko projekti on valtava, sillä tarvitsemme käsikirjoittajia, näyttelijöitä, lavateknikoita, lavastajia… mutta kaiken alkuun tarvitsemme innostuneita opiskelijoita, jotka lähtevät luomaan aikatauluja, rekrytoimaan muita ja budjetoimaan koko projektia. Paras tapa aloittaa norsun syöminen on pala kerrallaan, sanoo vanha afrikkalainen sananlasku.

MIHIN MUKAAN?

Speksi on yliopistomaailmasta lähtenyt opiskelijanäytelmä, joka yhdistelee näytelmää, musiikkia, tanssia, tunteita ja komediaa. Speksin erityispiirre on interaktiivisuus ja yleisön OMSTART! -oikeus. Huuto kertoo, että joku yleisössä kaipaa kohtaukseen enemmän tunnetta, tai ehkä kohtaus pitäisi esittää kokonaan laulaen? Yleisön pyynnöstä näyttelijät tällöin aloittavat kohtauksen alusta vaadittujen speksien mukaan.

MIKSI MUKAAN?

”Opiskelija on vähä ku terävä keppi tai keihäs, ku oikeen ajattelee. Tarkotan, että pelkkää maaliin tähtääminen ja ponnistus ei riitä, pitää pysyä terävänä. Ei sitä muuten pääse penetroitumaan maaliin osuttuaan siihen kohteeseen niin, että pysyy siinä. Mitä mie tällä siis haen on, että terävänä pysyäkseen sitä keppiä, tai siis opiskelijaa, pitää vuolla ja muotoilla eri suunnista. Koulutyö vuolee keppiä yhdestä suunnasta, mutta pitää löytää harrastuksia, sosiaalisia suhteita ja muita tasapainottavia asioita elämäänsä, tai päätyy sellaseks vinoks keihääks joka ei lennä suoraan ja teräkii on enemmän taltta kun kärki. Jokaisen pitäisi välillä vaalia luovuutta ja hömppää.”

-Juuli kolmelta aamuyöstä tenttiinlukurupeaman jälkeen.
Lisäksi opiskelija pääsee soveltamaan ja kehittämään useita projektinhallintataitoja. Verkostoituminen on myös väistämätöntä, ja osallistujat saavat osallistumisestaan ja hoitamistaan vastuualueista todistuksen. Joidenkin tutkintolinjojen kohdalla osallistumisesta voi saada myös opintopisteitä. Keskustelethan oman opinto-ohjaajasi tai opettajasi kanssa, voitko sisällyttää Speksiin osallistumisen johonkin kursseistasi.

MITEN MUKAAN?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostilla juuli.jantunen@helga.fi 10.5. mennessä. Laita otsikoksi Helgan Speksi. Kokemusta teatterista tai lavatekniikasta et tarvitse.