Speksi

 

Mikä ihmeen Speksi?

Speksi on korkeakoulujen kulttuuriin juurtunut opiskelijanäytelmä, joka yhdistelee musiikkia, improvisaatiota sekä tanssia. Speksin erikoisuus on Omstart! -huuto, jolla yleisö pääsee vaikuttamaan näytelmän kulkuun. Huudon jälkeen huutaja voi määritellä, mitä haluaa lavalla nähdä. Esimerkiksi ”Omstart! Hahmot X ja Y vaihtavat rooleja!” pakottaa näyttelijät lavalla vaihtamaan rooleja hetkeksi. Vain mielikuvitus on rajana, kun yleisö ja näyttelijät yrittävät kahlata spektaakkelin loppuun tikahtumatta nauruun. Lue lisää Speksin historiasta Wikipediasta.

Kuvat: Joni Ketola

 

Helgan Speksin historia

Helgan Speksi juontaa juurensa vuonna 2016 toteutettuun Opiskelijakulttuuri 2.0 -hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli selvittää mitä helgalainen opiskelijakulttuuri on tulevaisuudessa – erityisesti jäsenistön toiveiden perusteella. Speksi nousi yhdeksi keskeiseksi Opiskelijakulttuuri 2.0:n tuottamista ideoista, ja Speksiä lähdettiin toteuttamaan keväällä 2017 vastaamaan kasvavaa kysyntää alkoholittomille- sekä kulttuuritapahtumille. Helgan ensimmäinen Speksi, Meloni Oy, sai ensi-iltansa toukokuussa 2018.

2018 – Meloni Oy
Meloni Oy:n työtiimi saa tehtäväkseen järjestää mysteerituotteen lanseeraustapahtuman. Jostain syystä kaikki tuntuu kuitenkin menevän pieleen, toinen toistaan älyttömämmät ideat sinkoilevat ja esimieskin vaikuttaa epäilyttävältä…

2019 – Tulossa pian

 

Tuotantotiimi

Helgan Speksistä vastaa tuotantotiimi, joka on Helgan alaisuudessa toimiva toimintaryhmä. Tuotantotiimi valitaan tuotantokaudeksi, joka ei ole sidottu kalenterivuoteen, ja koostuu seuraavista henkilöistä:

Vastaava tuottaja: Moona Launonen
Ohjaaja: Oona Hampaala
Markkinointivastaava: Erica Alaluusua
Käsikirjoitusvastaava: Elina Sivonen
Bändivastaava: Mateusz Osinski
Lavastus- ja tilavastaava: Tuomas Salminen
Tanssi- ja koreografiavastaava: Milja Murto
Puvustus- ja maskeerausvastaava: Alina Martikka
Tekniikkavastaava: hae avoimeen paikkaan

Tuotantotiimi viestii tuotannon edistymisestä sekä rekryistä Speksin eri osiin omilla kanavillaan Facebookissa sekä Instagramissa (@helganspeksi). Seuraamalla Helgan Speksiä somessa pääset mukaan kulttuurimatkalle, joka on mahdollista vain opiskelijayhteisössä!

Lisätietoja voit kysyä tuotantotiimiltä osoitteesta helganspeksi@gmail.com.