Helgan tapahtumien 101

Oletko fuksi tai muuten vain vasta tutustumassa opiskelijakulttuuriin? Ei hätää! Tämän sivun avulla opit tietämään kaiken tarvittavan opiskelijakunnan tapahtumista!

Kuva: Annu Keskisaari

Fuksiaiset: Helgan järjestämä tervetuliaistapahtuma fukseille, joka koostuu päivärastikierroksesta ja jatkoista. Illan jatkoille tervetulleita myös muut kuin fuksit. Nöyryyttäminen, haukkuminen tai vaatteiden sotkeminen ei kuulu Helgan fuksiaisiin. Fuksiaisten tarkoituksena on saada fuksit ryhmäytymään oman luokkansa kanssa sekä löytämään uusia tuttavuuksia. Fuksiaisissa on aina ennalta määritetty teema, jonka mukaisesti fuksien toivotaan pukeutuvan. Vinkki: Teemaan kuuluva ryhmähuuto tai -laulu voi auttaa saamaan lisäpisteitä rasteilta.

8 Päivän Wappu: 12 päivää kestävä sarja vapputapahtumia, joka huipentuu 1. toukokuuta. Nimi on pysynyt muuttumattomana tapahtumien (ja samalla päivien) lisääntyessä aikojen saatossa. Eri päiville on eri teemat ja tapahtumat. Osallistujat lunastavat itselleen vappupassin, johon kerätään leimoja tapahtumapaikoilta. Tietystä määrästä leimoja saa 8 päivän wappu -haalarimerkin. #wabueilobu

Kuva: Pekka Korvuo

Vuosijuhlat ja etiketti: Istuva illallisjuhla, jota vietetään opiskelijajärjestön syntymäpäivän kunniaksi. Järjestön koko vuoden arvokkain juhla. Käytetään myös lyhennettä ”vujut”.

Pukeutumiskoodi vuosijuhlassa on juhlapuku tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit. Nainen pukeutuu täyspitkään ilta- tai juhlapukuun sekä hartiahuiviin, ja kantaa olkahihnatonta laukkua. Naisen olkapäiden tulisi olla peitettynä hartiahuivilla pääruokaan asti. Avoimet hiukset eivät kuulu vujuetikettiin.

Akateemisiksi kunniamerkeiksi määritellyt nauhat ja merkit kuuluvat vuosijuhlien asuun. Miehet kantavat nauhaa oikealta olkapäältä alas vasemmalle ja naiset samalla tavoin ruusukkeena puvun vasemmassa rintamuksessa, kuitenkin niin ettei nauha kosketa paljasta ihoa. Nauhoista arvokkainta tai suurinta organisaatiota edustavaa kannetaan ylimpänä. Kunniamerkkejä kannetaan ne myöntäneen tahon ohjeiden mukaan joko nauhassa tai puvun vasemmassa rintapielessä. Kunniamerkkien kanssa ei käytetä frakin taskuliinaa.

Sillis: Vuosijuhlien jälkeinen ”silli”aamiainen. Pukukoodina toimii hyvin haalarit tai tavallinen vaatetus.

Lyhyttä infoa muista tapahtumista, kuten sitseistä ja approista, löydät Helgan sanakirjasta.

Opiskelijakunnan jäsenenä saat kaikki Helgan, sekä kuuden muun pääkaupunkiseudun opiskelijakunnan tapahtumaliput aina puoleen hintaan, lukuunottamatta muutamia erikseen ilmoitettavia poikkeuksia. Katso lisää osoitteesta www.opiskelijakuntasi.fi.