Tutorointi

 

Tutortoiminta on vertaisohjausta, jossa opiskelijaa autetaan kanssaopiskelijan keinoin. Haaga-Heliassa toimii neljä erilaista tutorryhmää, jotka koostuvat Haaga-Helian opiskelijoista: vertaistutoritvaihtaritutorit ja Zone-tutorit. Opiskelijakunta Helga koordinoi tutorointia Haaga-Heliassa.

Etkö löydä sivulta etsimääsi? Ota yhteyttä tutorointi@helga.fi.


VERTAISTUTOR

tutustuttaa uudet tutkinto-opiskelijat Haaga-Heliaan ja oman koulutusohjelman toimintatapoihin. Jokaiselle aloittavalle opiskelijaryhmälle nimetään omat ryhmäkohtaiset tutorit, joihin opiskelijat voivat olla yhteydessä koko lukuvuoden ajan. Tutorin tehtävä on tukea opiskelijan integroitumista haaga-helialaiseen opiskelijayhteisöön, edesauttaa ryhmäytymisprosessia, tukea opinnoissa ja ohjata opiskelijaa korkeakoulun palveluiden piiriin. Uusi opiskelija voi kääntyä vertaistutoreiden puoleen kaikissa kouluun ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Monimuoto-ohjelmien tutorointia kehitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä aktiiviset monimuoto-opiskelijoiden vertaistutorit toimivat Liiketalouden koulutusohjelman monimuoto-toteutuksessa, mutta voit hakea tutoriksi, vaikkei omassa ohjelmassasi vielä aktiivisesti tutoroitaisi. Lisätietoja antaa opiskelijakunta Helgan asiantuntija (ohjaus@helga.fi).

Minustako vertaistutor?
Valinnat perustuvat hakemukseen ja haastatteluun. Vertailukriteereinä käytetään ryhmätyötaitoja, aktiivisuutta, hallintakykyä, vakuuttavuutta, joustavuutta, argumentointitaitoa sekä esiintymistaitoja. Jos hakijoita on enemmän kuin tutoreiden tarve on, valinta voidaan perustaa myös tutortiimin keskinäiseen ryhmädynamiikkaan.

Seuraava haku vertaistutoriksi järjestetään helmikuussa 2020.

 


VAIHTARITUTOR

Vaihtaritutor toimii vertaistutorina Haaga-Heliaan saapuville vaihto-opiskelijoille ja tutustuttaa vaihto-opiskelijat maan kulttuuriin ja toimintatapoihin. Vaihtaritutor on yhteydessä opiskelijaan ennen Suomeen saapumista, auttaa käytännön järjestelyissä ja on vaihtarin tukena uuteen kaupunkiin tutustumisessa. Vaihtaritutoreilla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti kansainvälisen toimintaryhmä ESN Helgan toimintaan ja järjestää vaihto-opiskelijoille myös erilaisia tapahtumia ja matkoja.

Vaihtaritutoroinnista voit ansaita 3-5 op.

Minustako vaihtaritutor?
Valinnat perustuvat hakemukseen ja haastatteluun. Vertailukriteereinä käytetään ryhmätyötaitoja, aktiivisuutta, hallintakykyä, vakuuttavuutta, joustavuutta, argumentointitaitoa sekä esiintymistaitoja. Jos hakijoita on enemmän kuin tutoreiden tarve on, valinta voidaan perustaa myös tutortiimin keskinäiseen ryhmädynamiikkaan.

Seuraava haku vaihtaritutoriksi järjestetään helmikuussa 2020.


ZONE-TUTOR

Liikuntatutorin rooli on innostaa, motivoida, tukea ja kannustaa muita opiskelijoita liikunnan pariin. Erityisesti toivomme innostuksen tarttuvan vähemmän liikuntaa harrastaviin opiskelijoihin. Liikkua voi uusissa Zone-liikuntapalveluissa tai niiden ulkopuolella – me koulutamme ja annamme tukea sinulle koko lukuvuoden ajan yhdessä Zonen kanssa. Oleellista liikuntatutoreille on innostus liikuntaan, ei niinkään oma urheilullisuus tai ammattimaisuus.

Minustako Zone-tutor?

Zone-tutorina toimimisesta saat opintopisteitä, liikuntapassin, Zone-tutorpaidan sekä vain Zone-tutoreille tarkoitettuja etuja (esim. yhteiset tilaisuudet ja iKwondo-sovelluksen kesäksi ilmaiseksi). Zone-tutoreita haetaan kaikkien kolmen ammattikorkeakoulujen, eli Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian opiskelijoista.

Tutorina kehität organisointitaitojasi, esiintymistäsi, taitoja sosiaalisissa tilanteissa sekä johtamiskykyä – ja ennen kaikkea tutustut uusiin huikeisiin tyyppeihin ja pääset liikkumaan hyvässä porukassa. Ensimmäistä kertaa keväällä 2018 haetaan myös vastuututoreita, joiden tarkoituksena on toimia kontaktina tutoreiden ja liikuntapalveluiden välillä.

Tutorointi on 3-5 op arvoinen kokonaisuus. Tutorointikausi kestää toukokuusta 2018 maaliskuun loppuun 2019. Tutorointi raportoidaan tutorkauden lopussa opintopisteiden myöntämiseksi.

Seuraava haku Zone-tutoriksi järjestetään keväällä 2019.