PROTalko

 

PROTalko on edustajistoryhmä, joka edustaa Pasilan liiketalouden, myyntityön ja International Business -koulutusohjelmien opiskelijoita Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan edustajistossa. PROTalkon tärkeimpiä tavoitteita on saada Helgan toiminta läpinäkyvämmäksi ja lähestyttävämmäksi ja aloittaa työ sen puolesta, että liiketalouden yksikkö saataisiin kokonaisuudessaan Pasilaan sekä selkeyttää Helgan sisäistä vastuunjakoa ja päätöksentekomalleja.

 

 

Ehdokasnumero 16
Joona Ahokas

Olen Joona ja olen 23-vuotias liiketalouden opiskelija malmin campukselta. Olen tähän mennessä kerennyt olemaan monessa mukana ja uudet haasteet houkuttelisivat.

Perusolemukseltani olen rauhallinen enkä turhaan stressaa asioita.

Olen toiminut tähän mennessä vertaistutorina, vastuututorina sekä opiskelijayhdistys Hattara ry:n tapahtumavastaavana, joten aktiivitoiminta on minulle tuttua. Seuraavaksi haluaisinkin lähteä kohti uusia haasteita ja edustajistoa. Edustajistossa tavoitteenani olisi saada selkeytettyä Helgan toimintaa, sekä lisätä tietoisuutta edustajistosta niin uusille kuin vanhoillekkin opiskelijoille. Prioriteettinani olisi kuitenkin saada malmilaisten ääni kuuluviin edustajistossa

 


Ehdokasnumero 17
Gabriel Hoikkala

Hyvää päivää arvoisa tekstin lukija! Minä olen Gabriel Hoikkala ja olen sinulle paras ehdokas tämän vuoden edustajistovaaleissa. Olen opiskellut Haaga-Heliassa liiketaloutta vuoden alusta lähtien, toimin tällä hetkellä myös tutorina. Olen nauttinut opiskelustani todella paljon, ja siksi haluan päästä mukaan opiskelijoiden aktiivitoimintaan. Haluaisin kehittää opiskelijoiden mahdollisuutta päästä vaikuttamaan koulun toimintaan. Haluaisin kehittää hallituksen läpinäkyvyyttä ja lisätä sen kautta rakentavaa keskustelua opiskelijoiden, hallituksen ja oppilaitosten välillä. Jokaisen opiskelijan tarpeet, aloitteet ja palautteet pitää saada kuultaviksi. Suurin valttini näissä vaaleissa on suuri motivaationi päästä kehittämään koulun toimintaa. Haluan Haaga-Helian ja sen opiskelijoiden parasta, tahdon parantaa kaikin tavoin opiskelijoiden koulunkäyntiä ja pitää Haaga-Helia Suomen parhaimpana ammattikorkeakouluna.

 

 


Ehdokasnumero 18
Janne Hujakka

Hei!

Mä oon Janne Hujakka ja opiskelen toista vuotta liiketaloutta Pasilan kampuksella. Aktiivitoiminta on kiinnostanut mua heti Haaga-Heliaan pääsemisestä asti. Tällä hetkellä toiminkin Talko ry:n hallituksessa ja vertaistutorina. Mä koen, että Haaga-Helian edustajistossa mulla olisi vielä suurempi mahdollisuus vaikuttaa ja edesauttaa opiskelijoiden hyvinvointia.

Jos sun mielestä edustajiston toimintaa ja muuta oopiskelija-aktiivitoimintaa pitäisi saada lähemmäs opiskelijoita, niin valitse mut. Mä uskallan puuttua epäkohtiin ja ilmaista, mikäli joku asia on huonosti.

 

 


 

Ehdokasnumero 19 
Viivi Hämäläinen

Moi! Mä oon Viivi ja mä oon toisen vuoden myynnin opiskelija. Kuluneen vuoden mut on pitänyt kiireisenä opintojen ja työnteon lisäks pesti Talkon hallituksessa. Mun missiona edarissa olisi tuoda tavallisia riviopiskelijoita lähemmäs Helgaa, sekä mukaan päättämään asioista, jotka koskee meitä kaikkia. Myyntityön opiskelijana mä haluan myös rikkoa rajoja koulutusohjelmien välillä. Lisäksi mä haluan vaikuttaa siihe, että kaikilla opiskelijoilla yhtä hyvät mahdollisuudet kouluttamiseen ja verkostoitumiseen suuntautumisesta huolimatta.

 

 

 


 

Ehdokasnumero 20
Olavi Ikonen

Moro! Olen Olavi Ikonen, HELI-opiskelija Pasilasta. Olen vuoden 2018 Helgan edustajiston varajäsen ja siinä sivussa toimin myös Talko ry:n rahastonhoitajana. Varajäsenyydestä huolimatta olin jokaisessa kokouksessa äänivaltainen, ja lisäksi osallistuin keskusteluun iltakouluissa todella aktiivisesti. Edunvalvonta on tärkeää, mutta toiminnassa mennään silti aina talous edellä, tästä syystä edustajisto tarvitsee tulevallekin kaudelle jonkun, joka on valmis selvittämään laskelmat numeroiden takana. Edelliskaudella olin etunenässä kyseenalaistamassa uuden jäsenmaksun suuruuden ja GDPR:n vaatimat investoinnit, varmista että jatkossakin joku tekee niin.

Vaalislogan: #RahisEdariin

 

 


Ehdokasnumero 21
Riku Jaakkola

Terve!

Olen Riku Jaakkola ja opiskelen toista vuotta Haaga-Heliassa. Suoritan opintojani Helsingin liiketalouden koulutusohjelmassa ja pääaineenani on HR ja esimiestyö.

Olen toiminut opiskelija-aktiivina kohta 1,5v Talkon hallituksessa, ensin hallituksen sihteerinä ja tämän vuoden hallituksen varapuheenjohtajana.

Liiketalouden koulutusohjelma on jakautunut kahdelle kampukselle ja tämän pitää muuttua! PROTalko on sitoutunut ajamaan Helsingin liiketalouden koulutusohjelman sijoittamista yhdelle yhteiselle kampukselle ja itsekin elän arkea kahden kampuksen välillä. Äänestämällä PROTalkoa ja minua tuet järkevää kampusjakoa!

Vaalislogan: ”@haagaheliaihastus kuuluu jodeliin, rutinat edariin!”


Ehdokasnumero 22
Maiju Jokihaara

Pyrin edustajistoon, sillä epäkohdat joita koulustamme löytyy, eivät muutu itsestään. Opiskelen kansainvälisellä linjalla, minkä vuoksi ajan erityisesti englanninkielisten linjojen asioita, ne kun tuppaavat usein unohtumaan. Olen kuluneen vuoden ajan toiminut Tutorina sekä Talko ry:n jäsenvastaavana ja sihteerinä, jossa muiden opiskelijoiden huolenaiheet ja edut ovat nousseet enemmän omiin ajatuksiini. Edustajistossa toimiminen kuluneen vuoden ajan on avannut silmiäni siitä, miten koulussamme toimitaan. Tämä on iso syy siihen miksi pyrin jatkamaan ja sitä kautta parantamaan läpinäkyvyyttä sekä toimintaa.

Vaalislogan: “Vote for Maiju, we’ve all made mistakes”

 

 


Ehdokasnumero 23
Aino Karjalainen

Moikka!

Olen Aino, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Pasilasta.

Opiskelujeni aikana olen toiminut vertaistutorina ja liiketalouden opiskelijoiden ainejärjestö Talko ry:n hallituksessa. Aktiivitoiminta on siis ollut lähellä sydäntäni ja koen, että seuraava luontainen askel olisi päästä vaikuttamaan edustajistoon.

Mielestäni ensi vuoden edustajistoon on tärkeää saada mukaan motivoituneita ja vahvoja päättäjiä. Olen helposti lähestyttävä ja kuuntelen mielelläni muiden ajatuksia ja ongelmia, joten osaan ottaa helposti kontaktia muihin opiskelijoihin. Päätavoitteeni ensi vuodelle onkin tuoda edustajistoon esille enemmän riviopiskelijoiden ajatuksia ja tuntemuksia.

Pieni mutta luotettava,
Aino Karjalainen


Ehdokasnumero 24
Mindi Katainen

Moikka!
Olen Mindi Katainen, 22 vuotias liiketalouden toisen vuoden opiskelija Pasilasta. Lähdin aktiivitoimintaan mukaan heti kun se oli mahdollista ja minut valittiinkin vertaistutoriksi jo puolen vuoden opintojen jälkeen. Opiskelijatoiminta on lähellä sydäntäni ja minut löytääkin suurimmasta osasta tapahtumia pyörimässä pohinässä mukana. Seuraavana askeleena opiskelijoiden etujen ajamisessa onkin haku edustajistoon.
Jos tahdot sanavalmiin ja rohkean ihmisen ajamaan etujasi, valitse minut. Haluan saada
kanssaopiskelijoiden äänet kuluviin ja tehdä koulustamme avoimemman ja rohkaisevan opiskeluympäristön. Lisäksi mielestäni edustajisto ja Helga tulisi tuoda vielä lähemmäs opiskelijoita ja vuorovaikutusta kasvattaa.

 

 


Ehdokasnumero 25
Janne Lojander

Terve siellä. Olen Janne Lojander, 25-vuotias toisen vuoden opiskelija liiketalouden puolelta. Lähdin mukaan ehdolle siksi, että koin soittaneeni suutani jo tarpeeksi kauan siitä, kuinka mikään ei toimi ja kaikki on huonosti. Nyt olisi aika tehdä niille asioille jotain ja kääntää kurssia. Toimin tällä hetkellä liiketalouden vertaistutorina ja kuulen niin uusilta kuin vanhoiltakin opiskelijoilta jatkuvaan tahtiin arkipäiväisistä asioista, jotka eivät vain yksinkertaisesti toimi niin kuin niiden pitäisi. Olen myös tässä vuoden ajan seurannut sivusta opiskelijatoimintaa ja keskustellut aktiivien kanssa vaikka mistä ja nyt on minun aikani olla mukana päättämässä jokaista Haaga-Helian opiskelijaa koskevista asioista ja samalla kannustaa muita mukaan toimintaan!

Vaalislogan: “Would you say no to JLo?”

 

 


Ehdokasnumero 26
Janette Mirjamo

Olen Janette Mirjamo, 23-vuotias, aktiivinen ja määrätietoinen liiketalouden monimuoto-fuksi. Olen aina ollut paljon aktiivitoiminnassa mukana niin edellisissä kouluissa kuin työpaikoilla, joten haluan nytkin olla mukana vaikuttamassa asioihin.

Haluan lähteä edustamaan ensisijaisesti monimuotolaisia ja antaa heille äänen sekä toimia heidän vaikuttajana. Haluan edistää monimuotolaisten aktiivisuutta sekä tuoda helpotusta arjen kiireisyyteen tuomalla ihmisiä enemmän yhteen sekä saada enemmän monimuotolaisia mukaan aktiivitoimintaan.

Haluan myös, että Helga on opiskelijoille, erityisesti monimuotolaisille, lähempänä ja helpommin lähestyttävissä.

Toiveeni on tehdä muutos tämän hetkiseen tilanteeseen, jossa monimuotolaiset ovat “hiljaisuudessa”. Haluan olla se muutos, mikä antaa jokaiselle monimuotolaiselle mahdollisuuden vaikuttaa. Jokaisen päätöksen takana on etu kaikille monimuotolaisille, yhteisöllisyys ja sen selventäminen, että me kuulumme tähän yhteisöön samalla tavalla kuin muutkin.

Vaalislogan: “En ole outo, olen monimuotolainen!”

 


Ehdokasnumero 27
Hanna Nisula

Hei!

Olen 20-vuotias tammikuussa aloittanut liiketalouden opiskelija, Tutor, sekä maanläheinen ja positiivinen ilopilleri. Koen halua vaikuttaa ja luoda parempaa opiskeluyhteisöä koko Haaga-Heliaan. Vaikka olenkin vielä suhteellisen tuore opiskelija, minulla on jo jonkin verran kokemusta esimerkiksi opiskelijakuntatoiminnasta. Haluan edustajistossa tuoda hallituksen päätökset tärkeistä asioista jäsenistölle paremmin ja helpommin tietoon ja olla avoin kannoistani vaikeissakin asioissa. Tahdon, että uunituore fuksikin tietää mitä hänen jäsenrahoillaan saadaan aikaiseksi – hyvässä ja pahassa!

Vaalislogan: EdariOpiskelijoille

 


Ehdokasnumero 28
Alex Palm

Straightforward, passionate and a tad ridiculous. The representative council should represent the voices of all HH students and thus be a mixing pot of all sorts of people. As the President of ESN Helga, I am especially worried about how our international students are represented. More joy, solidarity and shorter lunch queues! The only inspirational quote I need in my life:

“I don’t know her.” -Mariah Carey

xoxo,
Alex

 

 


Ehdokasnumero 29
Sami Ranta-aho

One for all, and all for all

I’m a 24-year-old 4th year Globba student. I ran for the council for the first time as a freshman to be the voice of international students. During my 1,5 terms in the council, and one year in the Helga board with experience from both the Advocacy and the Services & Events teams I’ve learned a lot about the operations of Helga, and my will to improve the wellbeing of students has only grown stronger. I wish to dedicate the time I have left in Haaga-Helia to bringing the decision making closer to the students, and to strengthen our student community.

 

 

 


Ehdokasnumero 30
Tua Rope

Moikka! Olen Tua Rope 3. vuoden HELI-opiskelija Pasilasta. Olen tämän vuoden aikana toiminut opiskelija-aktiivina Talkon hallituksessa koulutus- ja sosiaalipoliittisena vastaavana, sekä edustajistossa varsinaisena jäsenenä ja PROTalko listan vetäjänä. Minulle on siis jo hyvin tuttua miten edunvalvonta ja päätöksenteko opiskelijakunnassa ja korkeakoulusa ylipäätään toimii. Olen myös oppinut että itsekseen mankumalla ei asioita paranneta, vaan niille pitää itse jotakin tehdä. Mitä tulee edunvalvontaan, niin se on ainakin varmaa, että teen sitä täysillä koko sydämelläni. Haluan edustajistossa edelleen pitää puolia siinä, että liiketalouden yksikkö saataisiin kokonaan Pasilan kampukselle ja Helgan tulisi olla entistä helpommin lähestyttävämpi jäsenistölle sekä haluan saada myös edustajistoa näkyvämmäksi. Lisäksi Helgan jäsenyyden mallissa on paljon kehitettävää ja tässä kehittämisessä tarvitaan osaavia edaattoreita mukaan. Äänestä mua, jos haluat kokeneen, suorasanaisen sekä aidosti aktiivisen konkarin edustajistoon.

Vaalislogan: Tee edarissa, älä mangu Jodelissa!


Ehdokasnumero 31
Anton Salenius

Haen edustajistoon varmistamaan teille jatkuvan timanttista edunvalvontaa opiskelijakunnaltamme! Moni asia ollaan tähän asti saatu maaliin, vielä lisää voidaan parantaa. Olen toiminut 2 vuotta Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan hallituksessa vastuussa korkeakoulupolitiikasta sekä kuntavaikuttamisesta. Hallinnon opiskelijaedustajana, sekä pääkaupunkiseudulla n. 100 000 korkeakouluopiskelijaa edustavassa World Student Capital -verkostossa.

Vaalislogan: Morjens morjens, vankalla kädellä!

 

 

 


Ehdokasnumero 32
Aleksi Säteri

No juu, taas kerran haetaan edustajistoon. Sekä tästä että hallitushommista on kokemusta jo ennenkin puheenjohtajan pallilla. Kokemusta löytyy myös tutoroinnista ja vastuututoroinnista sekä Talkon hallituksen jäsenenä toimimisesta. Jos haluat edustajistoon kokeneen ja asiantuntevan henkilön niin saatan olla oikea henkilö sitä varten.

Vaalislogan: Vuosituhansien kokemuksella, no juu.

 

 

 


Ehdokasnumero 33
Petra Vatanen

Olen 25-vuotias toisen vuoden liiketalouden opiskelija Malmilta. Jo ensimmäisenä opiskeluvuotenani päädyin mukaan aktiivitoimintaan. Vuonna 2017 toimin vertaistutorina ja Opiskelijayhdistyksen Hattara ry:n tapahtumavastaavana. Viime syksynä minut valittiin edustajistoon, josta hain Helgan hallitukseen. Kuluneen vuoden olen toiminutkin opiskelijakunnan hallituksessa palvelu- ja tapahtumatiimissä.

Kulunut vuosi on ollut opiskelijakunnalle monilta osin haasteellinen, ja tästä syystä haluan olla ensi vuonna mukana varmistamassa, että työtä ei ole tehty turhaan. Olen aikaansaava ihminen, joka tarttuu rohkeasti uusiin haasteisiin. Haluan kehittää opiskelijakunnan palveluita, etenkin monimuototutorointia. Haluan myös omalla toiminnallani tehdä Helgan toiminnasta entistäkin helpommin lähestyttävämpää ja läpinäkyvämpää.

Vaalislogan: “It’s going to be hard, but hard does not mean impossible!”