Takaisin

Tiedote: JAMKO mukaan yhteiseen jäsenrekisteriin

Opiskelijakunta Helga otti vuonna 2018 käyttöön yhteisen jäsenrekisterin opiskelijakuntien ASK, HUMAKO, Laureamko, METKA, O’Diako ja TUO kanssa. Kevään 2019 kuluessa jäsenrekisteriyhteistyöhön tulee mukaan myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO.

Yhteisen jäsenrekisterin tavoitteena on vastaaminen EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksiin sekä opiskelijakunnan palveluiden parantaminen, laajentaminen ja näin lisäarvon tuottaminen jäsenille. Helgan jäsenet voivat asioida myös muiden yllä mainittujen opiskelijakuntien toimistoilla ja saada saman palvelun kuin omasta opiskelijakunnastaankin.

Yhteisessä jäsenrekisterissä jäsenten tiedot näkyvät kaikille yllä mainituille opiskelijakunnille,
koska yhteiset palvelut tätä edellyttävät. Jatkossa palvelua voi siis saada myös Jyväskylästä JAMKOn toimistolta. Jäsenten tietosuojaan kiinnitetään erityistä huomiota: Järjestelmien käyttäjät koulutetaan tehtäviinsä, ja heidän kanssaan tehdään sopimus tietosuojan huomioimisesta. Lisäksi laajempia henkilötietoja näkee vain rajattu, pääsääntöisesti opiskelijakuntien henkilöstöstä koostuva, käyttäjäkunta. Tietoja ei luovuteta muille tahoille kuin järjestelmissä mukana oleville opiskelijakunnille sekä tarvittavissa määrin palveluiden tarjoamisen kannalta olennaisille tahoille, kuten jäsentunnisteen toimittajalle. Jäsentiedot poistetaan automaattisesti 13 kk:n kuluttua viimeisimmän jäsenyyden päättymisestä.

Sinulla on halutessasi oikeus kieltää tietojesi käsittely jäsenrekisterissä. Tällöin jäsenyytesi päättyy ja Slice-mobiiliopiskelijakorttisi lakkaa toimimasta. Muovista opiskelijakorttia voi käyttää tarran voimassaolon päättymiseen asti, mutta uusia tarroja ei luovuteta, jos jäsentiedot eivät ole jäsenrekisterissä. Jos haluat kieltää tietojesi käsittelyn jäsenrekisterissä, ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja:
Jani Mäntysaari
toiminnanjohtaja
jani.mantysaari@helga.fi