World Student Capital

Tehdään pääkaupunkiseudusta maailman paras opiskelijametropoli – tule mukaan!

World Student Capital (WSC) tutkii, viestii ja vaikuttaa luodakseen maailman parhaan opiskelijametropolin! World Student Capital -verkosto koostuu pääkaupunkiseudun korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnista. Edustamme lähes 100 000 opiskelijaa, ja tavoittelemme tulevaisuutta, jossa kaikilla on koti, liikenne sujuu ja palvelut toimivat. Verkosto tekee yhteistyötä myös seudun kaupunkien, korkeakoulujen, HSL:n, HOASin ja asiantuntijoiden kanssa edistäessään opiskelijan ja kaupunkilaisen parempaa arkea. Seuraa sivujamme, ehdota uutista ja auta meitä pysymään kärryillä siitä, mitä opiskelijametropolissa tapahtuu!

Muotoilupääkaupunkivuonna 2012 käyttöön otetun World Student Capital -tavaramerkin omistavat:
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Haaga-Helian opiskelijakunta Helga
Helsingin kaupunki
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta
Svenska Handelshögskolans Studentkår
Taideyliopiston ylioppilaskunta
Lisäksi verkostossa toimivat Arcada studerandekår – ASK, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diako ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO.

 

Vuonna 2016 Helga on toiminut puheenjohtajaorganisaationa ja ohjaten koko verkoston toimintaa. Silloin verkosto onnistuneesti lobbasi 300 opiskelija-asuntoa lisää Helsingin vuosittaisiin tavoitteisiin, samalla ne myös erotettiin omaksi ryhmäksi nuorisoasunnoista.

Vuonna 2017 Helga johti Helsinki-työryhmää, joka keskittyy Helsingin alueeseen. Vuonna 2017 verkoston keskinäiset tavoitteet ovat olleet kuntavaalit ja Tiederatikka2025-kampanja. Osana kampanjaa alulle pantuun kuntalaisaloitteeseen on kerätty nimiä pitkin vuotta ja palautettu syksyllä kaupunkisuunnittelulautakunnalle kaupunkiympäristölautakunta.