Jäsenyys

Jäsenyyteen sisältyy muun muassa:

Opiskelijatunniste: Slice

Käyttöönoton ohje:

 1. Osta opiskelijakuntasi jäsenyys. Tietosi siirtyvät järjestelmien läpi ruuhkasta riippuen samana päivänä tai maksimissaan muutamassa arkipäivässä

 2. Mene osoitteeseen slice.fi/upload

 3. Valitse Haaga-Helia

 4. Täytä lomake, jotta saat aktivointikoodin (antamiesi tietojen tulee vastata Helgan liittymislomakkeessa annettuja tietoja, jotka pääset tarkistamaan verkkokaupasta profiilisi Jäsenyydet -kohdasta)

 5. Lataa Slice sovellus Google Playsta tai App Storesta

 6. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään

 7. Syötä sähköpostitse saamasi käyttäjätunnus ja salasana (aktivointikoodi)

 8. Hyväksy käyttöehdot, sillä sovellusta ei voi käyttää ilman sitä. Voit varmistaa tämän myös puhelimesi asetuksista

Opiskelijatunniste: Pivo

Pivo on monipuolinen mobiilimaksamisen sovellus, jossa voit maksaa näppärästi kaverille, verkkokaupoissa ja kaupan kassalla ilman tilinumeroita, pankkitunnuksia, korttinumeroita tai muuta säätöä. Huom: Pivo vaatii toimiakseen suomalaiset verkkopankkitunnukset.

Käyttöönoton ohje:

 1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi

 2. Avaa Pivo, valitse Opiskelijakortti ja valitse Helga

 3. Luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita


Kelan ateriatukikortti – Pivo

Helga tarjoaa kaikille Haaga-Helian opiskelijoille mahdollisuuden ottaa käyttöön digitaalinen Kelan ateriatukikortti Pivossa.

Ateriatukikortti oikeuttaa ainoastaan ateriatukeen opiskelijaravintoloissa – sillä ole mahdollista hyödyntää muita opiskelijakunnan tarjoamia etuja, eikä se käy opiskelijatunnisteena HSL:lle, Matkahuollolle tai VR:lle.

Zone-liikuntapassi (arvo 69€)

Liikuntapassilla pääset liikkumaan ympäri pääkaupunkiseutua. Se on tehty tukemaan liikunnallista korkeakouluarkea aloittelijasta aktiiviseen liikkujaan. Liikuntapassilla saat käyttöösi yhdeksän kuntosalia, 50/h ryhmäliikuntaa viikossa, alennusta liikuntakursseista, ilmaiset palloiluvuorot ja sulkapallovuorot sekä alennusta rush-trampoliinipuistosta.

Liikuntapassin saat aktivoitua lähimmällä opiskelijakuntien asiakaspalvelupisteellä. Käy kuitenkin ensin osoitteessa www.zonesports.fi ja klikkaa sivun ylälaidan keltaista valikkoa "kirjaudu" ja käy luomassa itsellesi tili!

Huom: Jos sinulla on ollut liikunta/kuntosalipassi aiemmin niin ÄLÄ luo itsellesi uutta tiliä! Uusi passi tai uusi liikuntakausi liitetään olemassaolevaan tiliisi.

Verkkokoulutukset

Verkkokoulutusalustaltamme löydät verkkokoulutuksia esimerkiksi työnhakuun ja työelämätaitoihin liittyen.

Päästäksesi verkkokoulutusalustalle tee nämä seuraavat vaihee selaimella. Käyttöalusta on englannin kielellä.

 1. Varmista, että sinulla on voimassaoleva opiskelijakunnan jäsenyys.

 2. Luo itsellesi Vimeo-profiili täällä, kohdasta Join Free. Käyttäjätietosi voit valita täysin itse.

 3. Mene käyttäjäsi asetuksiin (Settings) oikeasta yläkulmasta hymiön kohdalta "putoavasta" valikosta.

 4. Vasemmanpuoleisen asetusvalikon yläpuolella on käyttäjätietosi. Kopioi siitä User Id -kohdan jälkeinen numerosarja.

 5. Jätä meille käyttöönottopyyntö täyttämällä tämä lomake!

Lisäämme tietosi alustalle, ja jatkossa voit katsoa videoita esimerkiksi mobiilisovelluksella!

Yogobe, joogapalvelut verkossa
(arvo 199€)

Yogobe tarjoaa pohjoismaisten johtavien opettajien kanssa videoita joogasta, treenaamisesta ja terveydestä. Palvelu tukee sinua ottamaan liikunnan osaksi arkeasi ja materiaali internetissä helpottaa säännöllisen rutiinin muodostamista!

Yogoben verkkojoogapalvelun saat aktivoitua lähettämällä viestiä opiskelijakuntasi asiakaspalveluun asiakaspalveluchatin tai sähköpostin kautta!

Jäsenhinta tapahtumista ja tuotteista

Helgan jäsenenä saat kuuden pääkaupunkiseudun opiskelijakunnan tapahtumat ja tuotteet käyttöösi! Jäsenenä saat pääsääntöisesti kaiken aina puoleen hintaan sekä verkkokaupasta että asiakaspalvelupisteiltä!

Helgan tuotteita ovat mm. opiskelijahaalarit, haalarimerkit, shotti- ja skumppalasit nauhalla, särmärit sekä Helga kangaskassi! Voit tutustua tuotteisiin lisään verkkokaupassamme!

Voit myös selata tapahtumia kätevästi verkkokauppamme kautta!

Jäsendemokratia

Opiskelijakunnassa asiat tehdään opiskelijoilta opiskelijoille. Ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenten vuosittain vaaleilla valitsema edustajisto (20 varsinaista + 20 varajäsentä). Vaalikelpoisia ja äänioikeutettuja ovat opiskelijakunnan jäsenet vaaliohjesäännön asettamien rajausten puitteissa.

Edustajiston kokoukset ovat lähtökohtaisesti avoimia opiskelijakunnan jäsenille.

Edustajisto valitsee järjestäytymiskokouksessaan hallituksen, jonka tehtävänä on toteuttaa opiskelijakunnan operatiivista toimintaa lain, sääntöjen ja edustajiston päätösten mukaisesti.

Jäsenaloite

Onko sinulla ideoita, kuinka Helga voisi kehittää toimintaansa? Onko jotain, mitä opiskelijakuntasi voisi mielestäsi järjestää, tarjota tai toteuttaa? Jos olet Helgan jäsen, voit tehdä suoran aloitteen Helgalle!

Toimi näin:

1) Kirjoita konkreettinen ideasi ja lähetä se sähköpostitse hallituksen puheenjohtajalle puheenjohtaja@helga.fi

a) Hallitus tekee aloitteestasi kokouksessaan lausunnon – sinulla on asiaa käsiteltäessä puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksessa

b) Hallitus tekee lausunnon Helgan edustajistolle, joka käsittelee seuraavassa kokouksessaan aloitettasi

2) Tule kyseiseen edustajiston kokoukseen – Helgan jäsenenä sinulla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksessa

Huom! Voit aina olla yhteydessä Helgan hallituksen jäseniin, jos sinulla on pienimuotoisempia ja arkisempia kehitysideoita. Jos ajatuksesi on ajankohtainen ja istuu Helgan budjettiin sekä toimintasuunnitelmaan, virallisempaa lähestymistapaa ei tarvita.

Helga Kitchen & Lounge

Helga Kitchen – keittiö käytössäsi

Eikö kahvilasta löydy hyvää syötävää? Ei hätää, jos tykkäät kokkailla tai haluat lämmittää evääsi, voit tulla Helga Kitcheniin. Keittiö on kaikkien opiskelijoiden sekä Helgan ja opiskelijayhdistysten käytössä – siivoathan siis jälkesi!

Helga Kitchenistä löytyy jääkaappi, liesi, astianpesukone, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, ruoanlaittovälineet sekä lautasia ja ruokailuvälineitä.

Helga Kitchen sijaitsee Haaga-Helian Pasilan kampuksella Helgan ja yhdistysten toimistojen välittömässä yhteydessä (K1-kerros, 1K004).


Helga Lounge – opiskelijan olohuone

Helga Lounge on opiskelijoiden olohuone – paikka, jossa voit ottaa rennommin. Helga Lounge sijaitsee Haaga-Helian Pasilan kampuksella Helgan toimiston vieressä (K1-kerros).

Helga Loungessa voit esimerkiksi pelata lauta- ja seurapelejä, joita voit myös lainata Helgalta Kitchenin puolelta. Televisioon voit kytkeä myös läppärin tai konsolin.

Pasilan kampuksen Loungelta löytyvät mm. seuraavat pelit: Menolippu, Trivial Pursuit master, Monopoly, 7 wonders, Bezzerwizzer, Alias , Trivial Pursuit, Compatibility, Miun Mikkeli, Pictionary, uusi Alias, Catch Phrase, Scrabble, Ubongo, Twister, Balderdash, Kymppitonni, Trivial Pursuit perhepainos, Tumble, Domino, Magic words, Pane miljoona menemään, Operation, Genial, Huhupuheita, Penguins, Tatun ja Patun Suomi ja Libretto.

Tila on tarkoitettu kaikille haagahelialaisille, joten muista käyttäytyä sen mukaisesti!


Helga Kitchenin ja Loungen varaaminen

Voit myös tarpeen mukaan varata joko Helga Kitchenin tai Loungen, tai molemmat, käyttöösi. Tilat voi varata maanantaista perjantaihin klo 17.30 – 23.00.

Varauskalenteri Helga Kitchenille löytyy linkin takaa ohjeiden jälkeen. Lue ohjeet huolellisesti ennen varausta!

Kun varaat Helga Kitchenin, kirjoita kuvaus tapahtumasta / varauksen aihe (eli mihin tarkoitukseen käytät tilaa) ja kuinka monta osallistujaa Kitchenille odotetaan. Helgan hallituksen tulee vahvistaa jokainen varaus eli lähetäthän viestin asiasta vielä puheenjohtaja@helga.fi. Jos tarvitset myös Helga Loungen käyttöösi, niin mainitse asiasta sähköpostissasi.

Tilojen varaaja on vastuussa koko keittiöstä ja oleskelutilasta. Vastuu päättyy, kun joku Helgan toimistolta on tarkastanut tilojen kunnon tilaisuuden jälkeen ja todennut ne moitteettomiksi. Mahdollisista vahingoista vastaa tilojen varaaja täysimääräisesti. Vastuuhenkilön tulee saapua tilaisuuteen ensimmäisenä ja poistua viimeisenä. Vastuuhenkilön tulee valvoa tilaisuutta sekä huolehtia tilojen jäämisestä siisteiksi tilaisuuden päätyttyä (tiskit tiskattu, roskat siivottu, pöydät, tuolit ja sohvat takaisin omille paikoilleen). Tilasta tulee poistua ennen klo 23.00.

Muistathan että Helga Kitchen ja Lounge ovat korkeakoulujen tiloissa ja kaikki tapahtumaan osallistuvien tulee käyttäytyä asianmukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että alkoholia ei nautita eikä tapahtumasta aiheudu liikaa meteliä (viereisessä luokkatilassa yritetään opiskella.)


Muiden kampusten loungetilat

Tätä nykyä jokaiselta kampukselta löytyy paikallisyhdistyksen koordinoima loungetila, joiden kalustehankintoja opiskelijakunta on tukenut.

Jäsenyydestä eroaminen

Opiskelijakunnan jäsenyydessä ei ole peruutusoikeutta.

Opiskelijakunnan jäsenyydestä on mahdollista erota milloin tahansa ilmoittamalla siitä opiskelijakunnalle kirjallisesti. Jäsenyys päättyy myös maksettujen jäsenkausien loppuessa. Erotessaan opiskelijakunnasta opiskelija menettää samalla jäsenetunsa sekä jäsenyyteen kuuluvat oikeutensa, kuten äänioikeutensa opiskelijakunnan edustajistovaaleissa. Eroilmoitus tulee osoittaa sähköpostitse jasenpalvelu@helga.fi.

Jäsenmaksun palautus

Jäsenmaksua ei palauteta, mikäli jäsenyyden ehdot edelleen täyttyvät. Käyttämätön jäsenmaksu voidaan palauttaa vain siinä tapauksessa, että opiskelija ei enää opiskele Haaga-Heliassa eli hän on joko eronnut korkeakoulusta tai valmistunut. Opiskelijakunta perii kaikista jäsenmaksupalautuksista viiden (5) euron käsittelymaksun.

Mahdollinen jäsenmaksupalautusanomus tulee toimittaa opiskelijakunnalle kirjallisesti osoitteeseen jasenpalvelu@helga.fi. Jäsenmaksupalautus lasketaan kunkin vuoden jäsenyys- ja muiden maksujen mukaisesti. Opiskelijalle toimitetaan tämän halutessa sekä erikseen pyydettäessä laskelma jäsenmaksupalautuksen muodostumisesta. Alle kymmenen (10) euron maksuja ei palauteta.

Mikäli opiskelija on epähuomiossa hankkinut opiskelijakunnan tuplajäsenyyden, palautetaan ylimääräinen jäsenmaksu hänelle kokonaisuudessaan ilman käsittelymaksua. Opiskelijakunta ei kuitenkaan vastaa verkkokaupan palveluntarjoajan mahdollisesti perimien erillisten palvelumaksujen palauttamisesta. Tuplajäsenyydellä tarkoitetaan kahta päällekkäistä opiskelijakunnan jäsenyyttä, muttei kuitenkaan tilannetta, jossa opiskelija uusii jäsenyytensä hieman ennen edellisen jäsenyyden päättymistä.

Jäsenmaksuja ei palauteta takautuvasti.

Jäsenkauden siirto

Opiskelijakunnan jäsenkausia on mahdollista siirtää, mikäli jäsen on ilmoittautunut lukukaudelle tai lukuvuodelle poissaolevaksi opiskelijaksi. Jäsenkauden siirtopyyntö tulee osoittaa opiskelijakunnalle kirjallisesti osoitteeseen jasenpalvelu@helga.fi.

Syyslukukauden tai lukuvuoden poissaolosta jäsenkauden siirtopyyntö tulee toimittaa opiskelijakunnalle 31.5. mennessä. Kevätlukukauden osalta puolestaan 30.11. mennessä.

Jäsenkausien siirtopyynnöt, joissa perusteena on muu kuin poissaolo opinnoista - kuten vaikkapa vaihto-opiskelu - opiskelijakunnan hallitus käsittelee tapauskohtaisesti.