Yhteisö

Tapahtumat

Oletko fuksi tai muuten vain vasta tutustumassa opiskelijakulttuuriin? Ei hätää! Tämän sivun avulla opit tietämään kaiken tarvittavan opiskelijakunnan tapahtumista!


Fuksiaiset

Helgan järjestämä tervetuliaistapahtuma fukseille, joka koostuu päivärastikierroksesta ja jatkoista. Illan jatkoille tervetulleita myös muut kuin fuksit. Nöyryyttäminen, haukkuminen tai vaatteiden sotkeminen ei kuulu Helgan fuksiaisiin. Fuksiaisten tarkoituksena on saada fuksit ryhmäytymään oman luokkansa kanssa sekä löytämään uusia tuttavuuksia. Fuksiaisissa on aina ennalta määritetty teema, jonka mukaisesti fuksien toivotaan pukeutuvan. Vinkki: Teemaan kuuluva ryhmähuuto tai -laulu voi auttaa saamaan lisäpisteitä rasteilta.


8 Päivän Wappu

12 päivää kestävä sarja vapputapahtumia, joka huipentuu 1. toukokuuta. Nimi on pysynyt muuttumattomana tapahtumien (ja samalla päivien) lisääntyessä aikojen saatossa. Eri päiville on eri teemat ja tapahtumat. Osallistujat lunastavat itselleen vappupassin, johon kerätään leimoja tapahtumapaikoilta. Tietystä määrästä leimoja saa 8 päivän wappu -haalarimerkin. #wabueilobu


Vuosijuhlat ja etiketti

Istuva illallisjuhla, jota vietetään opiskelijajärjestön syntymäpäivän kunniaksi. Järjestön koko vuoden arvokkain juhla. Käytetään myös lyhennettä ”vujut”.

Pukeutumiskoodi vuosijuhlassa on juhlapuku tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit. Nainen pukeutuu täyspitkään ilta- tai juhlapukuun sekä hartiahuiviin, ja kantaa olkahihnatonta laukkua. Naisen olkapäiden tulisi olla peitettynä hartiahuivilla pääruokaan asti. Avoimet hiukset eivät kuulu vujuetikettiin.

Akateemisiksi kunniamerkeiksi määritellyt nauhat ja merkit kuuluvat vuosijuhlien asuun. Miehet kantavat nauhaa oikealta olkapäältä alas vasemmalle ja naiset samalla tavoin ruusukkeena puvun vasemmassa rintamuksessa, kuitenkin niin ettei nauha kosketa paljasta ihoa. Nauhoista arvokkainta tai suurinta organisaatiota edustavaa kannetaan ylimpänä. Kunniamerkkejä kannetaan ne myöntäneen tahon ohjeiden mukaan joko nauhassa tai puvun vasemmassa rintapielessä. Kunniamerkkien kanssa ei käytetä frakin taskuliinaa.


Sillis

Vuosijuhlien jälkeinen ”silli”aamiainen. Pukukoodina toimii hyvin haalarit tai tavallinen vaatetus.


Helgan Speksi

Speksi on korkeakoulujen kulttuuriin juurtunut opiskelijanäytelmä, joka yhdistelee musiikkia, improvisaatiota sekä tanssia. Speksin erikoisuus on Omstart! -huuto, jolla yleisö pääsee vaikuttamaan näytelmän kulkuun. Huudon jälkeen huutaja voi määritellä, mitä haluaa lavalla nähdä. Esimerkiksi ”Omstart! Hahmot X ja Y vaihtavat rooleja!” pakottaa näyttelijät lavalla vaihtamaan rooleja hetkeksi. Vain mielikuvitus on rajana, kun yleisö ja näyttelijät yrittävät kahlata spektaakkelin loppuun tikahtumatta nauruun.

Helgan Speksi juontaa juurensa vuonna 2016 toteutettuun Opiskelijakulttuuri 2.0 -hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli selvittää mitä helgalainen opiskelijakulttuuri on tulevaisuudessa – erityisesti jäsenistön toiveiden perusteella. Speksi nousi yhdeksi keskeiseksi Opiskelijakulttuuri 2.0:n tuottamista ideoista, ja Speksiä lähdettiin toteuttamaan keväällä 2017 vastaamaan kasvavaa kysyntää alkoholittomille- sekä kulttuuritapahtumille. Helgan ensimmäinen Speksi, Meloni Oy, sai ensi-iltansa toukokuussa 2018.

Tutorointi

Tutortoiminta on vertaisohjausta, jossa opiskelijaa autetaan kanssaopiskelijan keinoin. Haaga-Heliassa toimii kahta erilaista tutorryhmää, jotka koostuvat Haaga-Helian opiskelijoista: vertaistutorit ja vaihtaritutorit. Opiskelijakunta Helga koordinoi tutorointia Haaga-Heliassa.

Etkö löydä sivulta etsimääsi? Ota yhteyttä tutorointi@helga.fi.


VERTAISTUTOR

tutustuttaa uudet tutkinto-opiskelijat Haaga-Heliaan ja oman koulutusohjelman toimintatapoihin. Jokaiselle aloittavalle opiskelijaryhmälle nimetään omat ryhmäkohtaiset tutorit, joihin opiskelijat voivat olla yhteydessä koko lukuvuoden ajan. Tutorin tehtävä on tukea opiskelijan integroitumista haaga-helialaiseen opiskelijayhteisöön, edesauttaa ryhmäytymisprosessia, tukea opinnoissa ja ohjata opiskelijaa korkeakoulun palveluiden piiriin. Uusi opiskelija voi kääntyä vertaistutoreiden puoleen kaikissa kouluun ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Monimuoto-ohjelmien tutorointia kehitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä aktiiviset monimuoto-opiskelijoiden vertaistutorit toimivat Liiketalouden koulutusohjelman monimuoto-toteutuksessa, mutta voit hakea tutoriksi, vaikkei omassa ohjelmassasi vielä aktiivisesti tutoroitaisi. Lisätietoja antaa opiskelijakunta Helgan asiantuntija (ohjaus@helga.fi).

Minustako vertaistutor?

Valinnat perustuvat hakemukseen ja haastatteluun. Vertailukriteereinä käytetään ryhmätyötaitoja, aktiivisuutta, hallintakykyä, vakuuttavuutta, joustavuutta, argumentointitaitoa sekä esiintymistaitoja. Jos hakijoita on enemmän kuin tutoreiden tarve on, valinta voidaan perustaa myös tutortiimin keskinäiseen ryhmädynamiikkaan.

Seuraava haku vertaistutoriksi järjestetään helmikuussa 2021.


VAIHTARITUTOR

toimii vertaistutorina Haaga-Heliaan saapuville vaihto-opiskelijoille ja tutustuttaa vaihto-opiskelijat maan kulttuuriin ja toimintatapoihin. Vaihtaritutor on yhteydessä opiskelijaan ennen Suomeen saapumista, auttaa käytännön järjestelyissä ja on vaihtarin tukena uuteen kaupunkiin tutustumisessa. Vaihtaritutoreilla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti kansainvälisen toimintaryhmä ESN Helgan toimintaan ja järjestää vaihto-opiskelijoille myös erilaisia tapahtumia ja matkoja.

Vaihtaritutoroinnista voit ansaita 3-5 op.

Minustako vaihtaritutor?

Valinnat perustuvat hakemukseen ja haastatteluun. Vertailukriteereinä käytetään ryhmätyötaitoja, aktiivisuutta, hallintakykyä, vakuuttavuutta, joustavuutta, argumentointitaitoa sekä esiintymistaitoja. Jos hakijoita on enemmän kuin tutoreiden tarve on, valinta voidaan perustaa myös tutortiimin keskinäiseen ryhmädynamiikkaan.

Seuraava haku vaihtaritutoriksi järjestetään helmikuussa 2021.


Kerhotoiminta

Helga pyrkii rohkaisemaan jäseniään ottamaan osaa ja järjestämään monipuolista kerhotoimintaa. Täältä löydät tarkempaa tietoa Helgan alaisuudessa toimivista kerhoista ja niiden toiminnasta. Kerhot noudattavat Helgan kerho-ohjesääntöä, jonka lisäksi kerhoilla saattaa olla omia sääntöjä. Kerhotoimintaan voi lähteä mukaan kuka tahansa opiskelijakunnan jäsen. Jos haluat liittyä kerhoon, lähetä viesti kerhon yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät allaolevasta listasta).


Aktiiviset kerhot:

Helga Esports Club

”Katsomme ja pelaamme monia suosittuja videopelejä, kuten CS:GO, DOTA 2, League of Legends, ja Overwatch.”

Helga Club Tupa

Tämän kerhon tarkoituksena on tuoda yhteen ”nörttikulttuurista” kiinnostuneet opiskelijat Haaga-Heliassa. Katsomme yhdessä elokuvia, pelaamme lautapelejä, sekä järjestämme muita teemaan liittyviä aktiviteetteja.

Tutustu Helga Club Tupa -kerhon toimintaan tarkemmin tämän linkin kautta.


Miten perustan oman kerhon?

Mikäli sinulla on kiinnostusta lähteä pyörittämään kerhoa, tutustu Helgan kerho-ohjesääntöön, ja täytä kerhon perustamislomake. Helgan hallituksen jäsen ottaa sinuun tämän jälkeen yhteyttä. Lisätietoa antaa hallituksen kerhotoiminnasta vastaava jäsen.